Heb je een vraag voor Tekstbureau Ton van de Laar? Wil je iets kwijt? Stuur een e-mail, dan krijg je snel een reactie. Bellen kan ook.

De nieuwsbrief van Tekstbureau Ton van de Laar ontvangen?

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Tekstbureau Ton van de Laar. Stuur een e-mail om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Die vind je dan eens in de 1 a 2 maanden in je mailbox.

Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle diensten die Tekstbureau Ton van de Laar verstrekt. 

Respect voor de privacy van mijn cliënten en opdrachtgevers zie ik als een terechte maatschappelijke plicht.

Ik wil gerichte en persoonlijke service kunnen bieden en daar heb ik soms persoonsgegevens voor nodig. Hierin volg ik de AVG, de wet- en regelgeving die van toepassing is op het gebruik van persoonsgegevens. Ook online dienstverlening moet transparant en betrouwbaar zijn.

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die een mens identificeren als individu.

Denk hierbij aan naam, adres, e-mailadres, geboortedatum, bankrekeningnummer, telefoonnummer, et cetera. Ook het IP-adres dat sommige plugins zoals Google Analytics oppikken, valt onder de term persoonsgegevens.

Omgaan met persoonsgegevens

  1. Om offertes en facturen op te stellen heb ik adresgegevens nodig. Voor het verzenden van de nieuwsbrief heb ik naam en e-mailadres nodig. Voor het afnemen van interviews en voor overleg met de klant heb ik ook adresgegevens en/of een telefoonnummer nodig.
  2. Ik gebruik de verstrekte persoonsgegevens alleen voor de specifieke doeleinden waarvoor ze vertrekt zijn.
  3. Ik verkoop persoonsgegevens nooit aan derden. Ook geeft ik ze niet weg tegen wederdiensten. Aan mij verstrekte persoonsgegevens blijven bij mij.
  4. Soms kan ik niet van dienst zijn maar ken ik wel collega’s of sectorgenoten die je kunnen helpen. In dat geval vraag ik jou toestemming om je gegevens door te geven aan de betreffende professional.
  5. Persoonsgegevens bewaar ik niet langer dan noodzakelijk, tenzij er een wettelijke plicht van kracht is die dat nodig maakt. Adresgegevens van offertes en facturen bewaar ik niet in een database. Facturen en offertes bewaar ik elektronisch gedurende de wettelijke termijn van 7 jaar.
  6. Ik doe er alles aan om persoonsgegevens zo goed mogelijk te beveiligen tegen onbevoegde toegang, verlies of diefstal. Persoonsgegevens staan op een pc met realtime virus- en malwarebescherming. Een back-up wordt regelmatig geplaatst op een beveiligde plek in de cloud (Microsoft OneDrive).
  7. Ik verspreid regelmatig nieuwsbrieven via LaPosta. Met dit bedrijf heb ik verwerkingsovereenkomst afgesloten. Daarin wordt de bescherming van alle gegevens van de lezers gegarandeerd. E-mailadressen van mensen die zich uitschrijven voor de nieuwsbrief worden na 4 weken verwijderd.
  8. De AVG geeft de cliënt en opdrachtgever het recht om persoonsgegevens in te zien, aan te passen, te blokkeren of te laten verwijderen binnen de regels van Nederlandse wetgeving.

Algemene voorwaarden

Alle maatregelen op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens door Tekstbureau Ton van de Laar zijn opgenomen in het document gegevensbeschermingsbeleid. Ook is een register van verwerkingsactiviteiten samengesteld. Beide zijn toegevoegd aan de Algemene Voorwaarden van Tekstbureau Ton van de Laar, die je kunt bekijken via een link op mijn website.

Tot slot: heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze privacyverklaring? Stuur dan een e-mail of bel even.

Opgesteld op 17 mei 2018. Laatste wijziging op 19 mei 2018.