Ik kan het niet laten om nog even terug te komen op de website uit mijn vorige blog: internationale-woordenboek.com. Eigenlijk zou iedereen ’s morgens vroeg een paar woorden op moeten zoeken via deze site. De dag beginnen met een glimlach maakt het leven zo veel leuker. Een paar voorbeelden van woorden die ik tegenkwam:

Vulemmertje (dat is het symbooltje dat in programma’s als Word en Excel wordt gebruikt om een kleur van een vlak mee te kiezen): “Een middel van het invullen van een discrete omgeving met kleur, op basis van het kleuren van elke pixel die recursief kan worden bereikt vanuit een beginpunt.”

Karaktermoord: “(meervoud karakter moorden) (idiomatische) een kwaadaardig verbaal geweld ontworpen om de reputatie van een publiek figuur 14 2011 December beschadigen, Angelique Chrisafis, “Rachida Dati beschuldigt Franse PM van seksisme en elitarisme”, Guardian: Maandenlang Dati waarschuwde ze zou weigeren zich afzijdig te houden. Nu heeft ze verbaasde de politieke klasse met een open brief aan Fillon in Le Monde, een vernietigende karaktermoord hem te beschuldigen van het “eenzame ambitie” van een gedesillusioneerde politieke elite, van het doen van de politiek op een manier die “nooit begunstigd vrouwen” en stoppen etnische -minority kandidaten uit vordert bij verkiezingen. Ze zei dat hij werd begaan “een trieste fout” in het proberen om te draaien in Parijs.”

Van deze omschrijving werd ik persoonlijk heel erg blij:
Tekstschrijver: “(meervoud tekstdichters) Een persoon die de tekst van een lied schrijft.”

Nog ééntje dan?
Huismus: “(meervoud homebodies) Een persoon die liever thuis te blijven, in plaats van deel te nemen aan sociale evenementen elders. Hoewel mijn oom houdt van reizen, mijn tante is een huismus, dus hij komt meestal met ons, terwijl ze thuis blijft bij haar katten.”

Open dus regelmatig deze website, vul een woord in, en begin de dag met een glimlach!