Ton van de Laar, aangenaam

Tekstbureau Ton van de Laar is, voorlopig althans, een eenmanszaak, gevestigd in het Brabantse Valkenswaard.
Ik ben Ton van de Laar. Muzikant, ex-voetballer, beide vol overgave, maar helaas op een bedenkelijk niveau. Gelukkig kan ik wel goed schrijven. Dat is mijn derde passie.

Schrijver ben je levenslang

Mijn eerste professionele schrijfervaring deed ik op als freelancer bij het weekblad van de Technische Universiteit Eindhoven, de Cursor. Later heb ik als vrijwilliger bij de lokale omroep in Eindhoven de kabelkrant bestierd als programmaleider en redacteur. Tot ik een 25-jarige carrière als bouwkundig tekenaar begon. Het schrijven werd beperkt tot het schrijven voor bedrijfsorganen en, in mijn vrije tijd, het produceren van hele stapels tekst van allerlei pluimage. Nog steeds zijn die te vinden in enkele dozen naast mijn bureau, misschien dat ik ze ooit nog ga gebruiken voor mijn blog of voor een boek. Schrijver ben je immers levenslang.
Toen de recessie een einde maakte aan mijn loopbaan als bouwkundig tekenaar stond mijn besluit snel vast: ik volg mijn hart en begin een tekstbureau. De administratieve en bedrijfstechnische zaken waren snel geregeld. En voilà, daar was Tekstbureau Ton van de Laar.

Humor

Een van mijn beste eigenschappen vind ik mijn gevoel voor humor. Het helpt vaak als je op een verrassende manier tegen dingen aan kunt kijken. En het helpt als je in tijden van stress en drukte de relativiteit der zaken kunt inzien. Dankzij mijn gevoel voor humor ben ik creatief in het verzinnen van teksten en ben ik niet bang voor deadlines. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met mijn woorden jouw tekst te schrijven. Dat is ook mijn motto: Mijn woorden, jouw tekst!

Schrijven is geen kunst, de juiste woorden vinden wel!